Scara rulanta accesibila si persoanelor cu dizabilitati

sâmbătă, 17 iulie 2010

Persoane aflate in scaune cu rotile si oameni care duc bagaje foarte voluminoase vor putea folosi cu usurinta scara rulanta proiectata de Jesus Sanchez.



Tanarul, student la Scoala de Inginerie Industriala si Aeronautica din cadrul Universitatii Politehnice din Catalunya, Spania, a dezvoltat, pentru lucrarea sa de licenta, proiectul unei scari rulante inovatoare, utila si persoanelor cu dificultati motorii sau care transporta incarcaturi mari. Pentru acestia, scarile rulante obisnuite sunt obstacole dificile.

In schimb, scara proiectata de Jesús Sánchez le-ar fi extrem de utila, datorita unor modificari ingenioase ale conceptului de baza.. Astfel, o persoana aflata intr-un scaun cu rotile poate, prin simpla apasare a unui buton, sa determine alinierea a trei trepte pentru a forma o platforma pe care sa incapa scaunul rulant. La capatul cursei, platforma se scindeaza din nou in cele trei trepte componente.

Sistemul va putea fi folosit si de cei care transporta carucioare cu copii, carucioare pline cu cumparaturi sau de brancardieri care transporta o targa. Scara incorporeaza si semnale luminoase si acustice utile persoanelor cu probleme de auz sau de vedere.

In plus, scara rulanta a fost proiectata in asa fel incat sa functioneze cu un consum mai mic de energie fata de scarile rulante conventionale, costurile de productie si montaj fiind si ele mai mici.


Sursa: Science Daily



1 comentarii:

vasy spunea...

Buna Eny,parca tara noastra face parte din tinutul uitat de timp,asa de inapoiati suntem :(

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro