REX - picioarele bionice

joi, 15 iulie 2010

REX


2 Inventatori din Noua Zeelanda au creat o pereche de picioare bionice, care ar putea alunga nevoia de fotolii rulante a celor cu dizabilitati fizice severe. Little Richard şi Robert Irving au lucrat în secret pentru aceste picioare robotice timp de sapte ani.

Proiectul a fost atat de secret incat nici macar parinti lui Hayden Allen – paraplegicul care a fost “pilotul de teste” al acestui aparat, nu au aflat de el decat in momentul lansarii.



In timpul lansarii “picioarelor bionice” domnul Allen a fost capabil sa mearga de-a lungul camerei si sa dea mana cu primul ministru al Noii Zeelande John Key. Hayden Allen a ramas paralizat de la brau in jos in urma unui accident de motocicleta.

Numit REX, prescurtarea de la " robotic exoschelet ", aceste picioare bionice cantaresc 38 kg si sunt realizate individual pentru fiecare utilizator.

Inventatorii sustin ca datorita pozitiei verticale, utilizatorii acestor picioare bionice vor evita zgarieturile, escarele sau infectiile urinare.



Prima pereche se va vinde cu 150.000 dolari - echivalentul a cca 20 de fotolii rulante standard din afara .. sau daca ne luam dupa Mistralul nostru cel de toate zilele - echivalentul a cca 300 de fotolii Mistral.

La inceputul lui 2011, picioarele bionice Rex vor intra in productia de masa, pe piata mondiala, iar inventatorii sai spera ca tehnologia de productie sa devina mai eficienta, iar Rex mai accesibil.



Sursa: SkyNews cu video

YouTube



3 comentarii:

vasy spunea...

Super inventie,in casa ar fi ideal sa te deplasezi cu asa ceva,pe strada insa ai parcurge o distanta intr-un timp prea mare,pe distante mici este ideal, ar fii minunat sa-ti poti permite asa ceva,ne-ar ajuta mult,faina stire,bravo pentru informare. :)

Catalin spunea...

Oare cine din Romania isi v-a permite sa cumpere asa ceva? ....

Sweetie spunea...

Numarul celor care isi vor permite asa ceva, in Romania, tinde catre 0 (zero) ... sunt convinsa. Dar poate in viitor vor aparea alte "picioruse bionice" mai performante si mai accesibile financiar.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro