Perne anti-escara

joi, 22 iulie 2010

Perne anti-escara

Dupa cum stim cu totii TVM produce, de cele mai multe, o tulburare grava a sensibilitatii superficiale si profunde si apar escarele care sunt leziuni ale pielii specifice persoanelor cu traumatisme vertebro-medulare. Metodele de prevenire le stim:
-Ridicarea din scaunul rulant pentru 15-20 de sec. la fiecare 20 de minute.
-Evita sa stai sau sa te odihnesti pe obiecte dure.

-Folosirea unei perna atunci cand stai in scaunul rulant. Dar nu orice perna te poate scapa de escare. Asa ca va propun cateva acum:



1. Perna antidecubitus pentru fotoliu rulant

Perna antidecubis pentru fotoliu rulant - este destinata sederii pe un fotoliu rulant sau scaun. Perna este din spuma poliuretanica si are rolul de preventie in aparitia escarelor. Calupul de spuma poliuretanica este taiat astfel incat cand utilizatorul sta pe perna aceasta repartizeaza uniform presiunea asupra vaselor sanguine avand rolul de preventie antiescare. Husa pernei este din bumbac, are fermoar, se scoate usor pentru a fi spalata manual sau automat.

Greutate proprie: 400 gr
Dimensiuni: 40x40x10 cm
Culoare: albastru si alb
Produs Franta Gasiti AICI


2. Perna antiescare cu gel fluid

Reduce semnificativ riscul de aparitie a escarelor, asigura o buna stabilitate si un grad de confort deosebit datorita vascozitatii gelului de propilen glicol, are o husa din bumbac ce permite pielii sa respire, un strat aderent care nu permite alunecarea de pe scaun.
Perna este fabricata din materiale ne-toxice, nu sufera modificari chimice in timp, Se curata simplu prin spalare cu un detergent usor si clatire cu apa sub 40 gr. Celsius
Dimensiuni: lungime x latime x inaltime = 41 x 41 4 cm
Greutate maxima pacient - 130 kg
Produs : Italia ... Gasiti AICI

3. Perna antiescare flo-tech solution

Sistem inovator cu sac cu gel de silicon dublu stratificatPerna antiescare Flo-Tech Solution este compusă dintr-o pernă subţire din spumă de poliuretan şi un sac cuprinzând două straturi cu gel de silicon, care acoperă regiunile ischiatică şi sacrală. Sacul cu gel de silicon dublu stratificat şi forma profilată a pernei din spumă de poliuretan determină creşterea susţinerii la nivelul suprafeţei de contact. Acest lucru determină un nivel superior de protecţie pentru utilizatorii ce prezintă un risc foarte ridicat de apariţie a escarelor şi de asemenea pentru persoanele care au dezvoltat deja leziuni la nivelul ţesutului. Sacul cu gel de silicon dublu stratificat acoperă întreaga suprafaţă superioară a pernei. Suprafaţa de contact dintre utilizator şi perna din spumă de poliuretan este protejată datorită gelului de silicon care redistribuie presiunea de la nivelul proeminenţelor osoase. Stratul suplimentar de gel de silicon este încorporat în dreptul regiunilor ischiatică şi sacrală, pentru o reducere mai eficientă a presiunilor de la nivelul proieminenţelor osoase, ceea ce face din Flo-tech Solution perna potrivită pentru utilizatorii cu risc foarte ridicat de apariţie a escarelor.Pernă subţire, cu suprafaţă de şedere conturatăUnii utilizatori preferă pernele subţiri, deoarece le găsesc mult mai compatibile cu activităţile lor zilnice. Grosimea redusă a profilului este avantajoasă în cazul transferului lateral din/în scaun saufotoliu rulant.Perna se obţine prin turnare în matriţă, ceea ce duce la crearea unei forme tridimensionale, care nu poate fi obţinută prin tăierea spumei de poliuretan. Acest procedeu măreşte durabilitatea acestui produs, oferind o durată de viaţă mai ridicată.Caracteristici şi opţiuni-Acest model de pernă antiescare este disponibilă în 3 dimensiuni: lăţime x adâncime = 41x43 cm, 43x43 cm, 46x43 cm.-Grosimea pernei este de 7,80 cm;-Husa este realizată dintr-un material care se întinde pe 2 direcţii, impermeabil la apă şi la vapori; este prevăzută cu mâner pentru apucare, iar suprafaţa de aşezare este realizată dintr-un material care nu alunecă;-Opţional, poate fi prevăzută cu sistem de compensare a tasării în zona şezutului;-Greutate proprie: 3,08 kg;-Greutate maximă utilizator: 140 kg.

Instrucţiuni de curăţare: se va spăla la o temperatură de 71ºC.

Gasiti AICI

4. Perna anti-escara.

Prevenire si tratament a escarelor Perna inalta de 7 cm este special creata pentru pacientii imobilizati in scaun cu rotile, cu risc ridicat de escara in zona sezutului. Design-ul minimalist in forma de fagure sufera o usoara scadere a presiunii aerului in momentul in care este exercitata greutatea corpului asupra lui, oferind o suprafata stabila si comfortabila. Celulele de aer dispuse sub forma de fagure si-au dovedit eficienta in prevenirea aparitiei ranilor de decubitus / escara. Sistemul cu camera dubla are doua compartimente de aer separate, cu valve independente permitand astfel umflarea corespunzatoare a fiecareia, pentru o stabilitate si pozitionare perfecta a utilizatorului.

Gasiti AICI

5. Perna anti escara biomatrix

- perna este realizata din gel fluid;
- datorita fluiditatii este asigurata o distributie excelenta a greutatii corpului pacientului scazand astfel presiunea pe capilare si aparitia blocajelor;
- suprafata de contact asigura o senzatie placuta de prospetime;
- husa este realizata din material poliuretan tratat; este impermeabila, permeabila pentru vapori, elastica si hipoalergenica; este lavabila la masina la 40°.
Indicatii:
- pentru prevenirea escarelor la pacientii care utilizeaza permanent fotoliul rulant.
Caracteristici tehnice:
- material: fel fluid;
- dimensiuni: 40x40x4h;
- caracteristici: husa detasabila;

Gasiti AICI



2 comentarii:

vasy spunea...

Utile informatii,BRAVO.:)

vasy spunea...

chiar imi trebuie o perna de silicon :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro