Obligatiile beneficiarilor de dispozitive medicale

marți, 20 iulie 2010

Obligaţiile beneficiarilor de dispozitive medicale


-Să ridice dispozitivul medical solicitat în termen de cel mult 30 de zile de la data emiterii deciziei de către CASMB.

-Să respecte condiţiile de reparare şi termenele de înlocuire.

-Dacă preţul de vânzare cu amănuntul al dispozitivului medical este mai mare decât preţul de referinţă, diferenţa se suportă de asigurat prin contribuţie personală şi se achită direct furnizorului.

-Pentru persoanele prevăzute în legi speciale, care beneficiază de gratuitate din FNUASS, în situaţia în care pentru un dispozitiv medical preţul de vânzare cu amănuntul al tuturor furnizorilor de dispozitive medicale sunt mai mari decât preţul de referinţă al acelui dispozitiv, CASMB decontează integral sau în mai multe etape în cazul închirierii, contravaloarea dispozitivului la preţul de vânzare cu amănuntul cel mai mic.


Nu rareori se întâmplă ca decizia ori aprobarea de plată pentru dispozitivele medicale să fie emisă în termen de mai mult de 30 de zile de la data depunerii. Cui vă adresaţi?

În cazul în care decizia ori aprobarea de plată pentru dispozitivele medicale solicitate, prevăzută la art. 11 alin. (2) din legea 448, nu este emisă în termen de maximum 30 de zile de la data depunerii documentaţiei necesare, persoana cu handicap se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, în condiţiile legii.



1 comentarii:

vasy spunea...

aha :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro