Exterminarea persoanelor vulnerabile

duminică, 4 iulie 2010

Guvernul Boc pregăteşte exterminarea persoanelor vulnerabile: copii, persoane cu handicap şi bătrâni

Guvernul vrea reducerea cheltuielilor în asistenţă socială cu 351 milioane lei prin disponibilizări

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Guvernul o să reducă cheltuielile din asistenţă socială cu 351,29 de milioane de lei prin reducerea de personal din domenii precum protecţia copilului, a persoanelor cu handicap sau a persoanelor vârstnice, măsura fiind cuprinsă într-un document redactat de MMFPS, obţinut de MEDIAFAX.

Documentul prevede că în domeniul protecţiei drepturilor copilului, în 2010, reducerea de personal ar trebui să fie de şase la sută, reprezentând 1.014 posturi. Diminuarea cu şase la sută a numărului de posturi ar însemna reducerea cheltuielilor totale din protecţia drepturilor copilului cu 311,3 milioane de lei (26,33 la sută) faţă de anul 2008.

Pentru serviciile din domeniul protecţiei drepturilor persoanelor adulte cu handicap este prevăzută o reducere de personal de 14 la sută (1.891 de posturi) şi a cheltuielilor totale cu 36,6 milioane de lei (opt la sută) faţă de 2008.

Reduceri de personal ar urma să se facă şi în serviciile sociale destinate persoanelor vârstnice. Astfel, dacă în 2008 raportul beneficiari/personal angajat era de 1,7 la 1, după disponibilizări acesta ar urma să fie 2 la 1.

Reducerea cheltuielilor, după aplicarea acestei măsuri, ar fi de trei la sută faţă de anul 2008, adică 3,69 milioane de lei


Completare:


Categoriile vulnerabile nu mai au, incepand cu 1 iulie 2010, institutii care sa se preocupe de soarta lor, sa le reprezinte si sa le sustina drepturile in aparatul guvernamental. Nu mai este nimeni la masa Guvernului care sa fie interesat si sa se bata pentru copii, pentru egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, pentru persoanele cu handicap. Exact aceste categorii care sunt extrem de vulnerabile, de expuse la saracie, care, datorita unor cauze independente de ei, nu pot sa-si aiba singuri de grija, au fost abadonate de Guvernul Basescu-Boc-Udrea prin Ordonanta de Urgenta 68/2010, publicata in Monitorul Oficial 446/2010!

„Art. 2.

(1) Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale se reorganizeaza prin reducere de posturi si prin preluarea activitatii Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului, a Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, a Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, cat si activitatea Institutului National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap, institutii publice care se desfiinteaza.”


0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro