Tratament - Germania

joi, 17 iunie 2010

XCell-Center
Institutul de medicina regenerativa

Procedura in cazul traumatismelor vertebro-medulare (TVM)

1. Faza de calificare

2. Colectare de maduva osoasa

3. Rezonanta magnetica nucleara

4. Prelucrarea celulelor stem

5. Implantarea celulelor stem

Obiectivele tratamentului este sa restabileasca pe cat posibil functiile restante cauzate de leziunea medulara

Tipul de tratament: tratament autolog stem-cell din propriile celule aflate in maduva osoasa, cu scopul de a inlocui celulele distruse si de a le reactiva pe cele existente. Se extrag, diferentiaza si multiplica din mostra de maduva recoltata din osul coxal din zona iliaca (osul lat al bazinului).

Faza de colectie: medicul va strange o mostra de 150-200 ml de maduva osoasa dupa ce in prealabil va face un anastezic local, inserand un ac in osul coxal, dupa care se depoziteaza in tuburile sterile de recoltare. Totul se desfasoara intr-o ambianta sterila, posibilitatea de a primi o infectie fiind nula, iar efecte secundare nu exista cu exceptia unei dureri minime locale ce poate dura pana la trei-patru zile. Mostrele cu maduva osoasa prelevate vor fi trimise prin curier rapid la laborator in maximum 48 de ore dupa colectare.

In laboratorul din Plymouth (Anglia) mostrele sunt prelucrate si testate pe calitate, dupa care sunt transportate intr-o camera cu atmosfera controlata, complet sterila si unde tot personalul lucreaza in conditii stricte de igiena.

Procesul se compune din:

• Izolarea celulelor stem in cadrul asa numitului proces rosu prin care leucocitele albe din sange si plasma sunt separate. Mostra nu intra niciodata in contact cu aerul si astfel nu poate sa fie contaminata

• Numararea numarului total de celule stem

• Masurarea vitalitatii celulelor stem

Dupa prelucrare se pregateste un raport cu rezultatele. Rezultatul este pozitiv si se ia in consideratie daca:

• Exista mai mult de doua milioane de celule stem (CD34+)

• Celulele stem au o vitalitate superioara peste 80%

In cazul in care rezultatul este sigur, celulele stem izolate vor fi introduse in cateva tuburi sterile la -190º, in nitrogen lichid pentru depozitare.

Transplantarea intravertrebrala

Pacientul, de obicei poate sa serveasca micul dejun sau pranzul inaintea transplantarii. Celulele stem sunt transplantate intravertebral in lichidul spinal (4ml) sau intravenos (2-4ml) cu ajutorul unei injectii, dupa un analgezic local. Tratamentul va dura cam o jumatate de ora. Dupa aceea pacientul va sta intr-o camera trei ore pentru supraveghere si daca nu sunt complicatii poate sa se intoarca acasa. Riscul unei infectii este minim deoarece se lucreaza intr-un mediu perfect steril. Dupa efectuarea tratamentului va este pus la dispozitie un numar de telefon disponibil 24 ore pe zi pentru consult si indrumare in cazul unei situatii de urgenta.

Evenimente nefavorabile: Dupa implantarea celulelor stem, rareori pot aparea senzatii de greata, dureri de cap, dureri de spate sau dureri in picioare care vor disparea la doua-trei zile dupa aceea. Un membru al echipei medicale se va afla in legatura permanenta cu dumneavoastra, comunicand prin telefon sau email si se va interesa de conditiile de sanatate si de progresele care apar in urma tratamentului.

Costul tratamentului: Pretul total pentru tratament este de 6545 € cu TVA (5500 € + 1045 € TVA), in care este inclus:

• Colectia de maduva osoasa si transportarea ei la laborator

• Prelucrarea, incubarea temporara si transportul celulelor stem la centrul medical

• Administrarea celulelor stem

• Preturile cadrelor si ale centrului medical

Preturile exclud cheltuielile de voiaj si camera de hotel. Nu sunt alte cheltuieli suplimentare, exceptand tratamentul si sederea necesara la centrul medical.

Suma totala este platibila cand se primeste factura. Factura se va expedia cu cel putin o saptamana inainte de tratament.

Transplantarea directa (chirurgical)

Transplantarea va fi facuta injectand celulele stem direct in zona lezata. Procedura va dura peste trei ore si se face sub anestezie generala, utilizand cele mai moderne tehnologii si metode medicale. Dupa tratament, pacientii trebuie sa stea in spital patru-cinci zile pentru reabilitare, dupa care pot pleca acasa, avand la dispozitie 24/24 ore un numar de telefon pentru eventualele complicatii post-operatorii.

Efecte nefavorabile posibile: reactie negativa impotriva anesteziei; infectiile, care vor fi minimalizate sub administrarea de antibiotice; deteriorarea maduvei spinarii sau nevindecarea taieturii.

Pretul total pentru acest tratament va fi de 16.500 € fara TVA, dar specialistii decid daca acesta procedura este compatibila diagnosticului dumneavoastra.

Nota: In cazul in care sunteti dispus sa urmati aceasta terapie de regenerare a neuronilor distrusi in urma unui accident sau a unei boli degenerative, trebuie sa trimiteti urmatoarele documente la adresa de e-mail:

• Diagnosticul precizat de medicul curant (tradus in eng sau germ)

• Un RMN recent, nu mai vechi de 6 luni

• Analizele sangelui (inclusiv timpul quik)

» lludemann@xcell-center.com (Dl Leo Ludemann)

» gheinzer@xcell-center.com ( Dl Gerd Heinzer)

» aetou@xcell-center.com (D-na Angi Etou)

Recent, pentru indepartarea tuturor problemelor cauzate de unele persoane rauvoitoare si care isi urmaresc propriul interes, programarile se fac la adresele de e-mail de mai sus. De obicei, acestea (programarile) se planifica de comun acord cu pacientul, dupa ce se trimit actele necesare luarii in evidenta a solicitantului, persoanei de contact de la XCell-Center prin e-mail sau posta.

Important: Nu exista evolutie instantanee, progresul nu poate avea loc intr-un moment, este de fapt un proces continuu, o serie de pasi catre viitor.

Deasemenea Institutul pune la dispozitia pacientilor pentru deplasare la/din aeroport - hotel, propriul microbuz cu personal de deservire si dotat cu rampa pentru accesul carucioarelor rulante.

Pentru cazare sunt incheiate protocoale de colaborare cu hoteluri situate in apropierea Institutului. Programarile se fac de obicei cu o luna inaintea venirii in Koln, online - rezervari pentru 5-7 zile - la urmatoarele adrese:

» http://www.kolping-messehotel.de/
» http://www.sofitel.com/gb/home/index.shtml
» http://www.residenz-am-dom.de/
» http://www.jollyhotels.com/Default_eng.asp

ULTIMA ORA: Exista zboruri directe Bucuresti - Koln cu decolare de pe Aeroportul Baneasa, important este sa faceti programarea cu cel putin 2-3 saptamani inainte, printr-o agentie de voiaj din localitatea dvs, sau online, sunt mute site-uri pe care se fac rezervari bilete de avion, pentru compania aeriana Germanwings.


Contact:

România, Moldova

D-na Olga Cebotari-Grube
Fon: +49 211 380 5225
Fax: +49 211 380 5222


pentru mai multe informatii accesati: http://www.xcell-center.ro

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro