Spitalul de Recuperare Baile Felix

joi, 17 iunie 2010

Spitalul de Recuperare Baile Felix

Desi proiectul a fost avizat in luna martie 1976 de catre Ministerul Sanatatii, constructia a inceput doar in anul 1982, din ratiuni economice de neinteles la acea perioada, fiind ultima constructie realizata alaturi de lantul de hotele pe versantul de est al statiunii. Cladirea a fost inaugurata la 28 octombrie 1988, cand, prin decizia 489 a Consiliului popular al judetului Bihor, s-a infiintat Spitalul de Recuperare Medicala din statiunea Felix, unitate cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului popular al judetului Bihor.
In decursul anilor urmatori, structura spitalului a suferit mai multe modificari; cea mai importanta a fost in 1992 cand, in structura unitatii noastre au intrat si cele doua sectii de copii ale vechiului sanatoriu de copii, Baile 1 Mai.Din luna iulie 1998 unitatea a capatat statut de Spital clinic al Universitatii Oradea, Facultatea de medicina si Farmacie, prin grija nemijlocita a rectorului, prof. dr. ing. Maghiar Teodor si a decanului Facultatii de Medicina, acad. prof. dr. Ifrim Mircea.Ca si cazuistica, patologia de recuperare care se interneaza in spital este reprezentata in principal prin: boli ale aparatului locomotor, de etiologie reumatica (inflamator sau degenerativ), boli ale sistemului nervos central si periferic (in principal hemiplegii de diverse cauze, paraplegii, tetraplegii de etiologie posttraumatica, sau boli eredodegenerative ale maduvei spinarii), sechele posttraumatice si patologia asociata acestora.
Medicii spitalului isi desavarsesc continuu pregatirea profesionala; participa frecvent cu lucrari originale la sesiunile de comunicari ale Universitatii din Oradea si la congrese nationale si internationale de reumatologie, recuperare medicala, cardiologie etc
Structura actuala:
-sectii cu paturi
-laboratoare
-servicii ambulatorii

Sectii:
Sectia clinica recuperare, medicina fizica si balneologie I, din care:
compartiment de recuperare neurologica.
Sectia clinica recuperare, medicina fizica si balneologie II, din care:
compartiment de recuperare neurologica.
compartiment de recuperare cardiovasculara.
Sectia recuperare, medicina fizica si balneologie copii Baile 1 Mai.

Laboratoare:
Laborator recuperare, medicina fizica si balneologie
Laborator de analize medicale
Laborator radiologie si imagistica medicala
Laborator explorari functionale.

Ambulatoriul de specialitate al spitalului



Adresa:
BĂILE-FELIX, COMUNA SANMARTIN, JUDETUL BIHOR
TELEFON: 0259- 318108
FAX:0259-318135
e-mail: spit_felix@pcnet.ro, spital_felix@pcnet.ro
web:http://spitalfelix.bravehost.com/

8 comentarii:

Daniela spunea...

Salut, imi place blogul tau, chiar gasesti de toate! Nu uita de Spitalul de Recuperare din Cluj, fac treaba buna odata ce reusesti sa te programezi! iar acuma e in renovare, deci mai multe camere de tratament.

Sweetie spunea...

Iti multumesc Daniela ... Am sa postez informatii si despre Spitalul de recuperare din Cluj .. cat si despre alte spitale / centre de recuperare incet incet (despre toate din tara)... eu am avut un site pe care l`am sters si inca nu am apucat sa postez toata informatia pe care o aveam acolo... pentru ca incerc sa fiu si la zi cu informatiile.

Anonim spunea...

vorbesti in necunostinta de cauza
nu fac nimic la cluj,de fapt nu prea fac nimic nicaieri.
mai trebuie si sa te rogi de ei de parca nu-i destula umilinta destinului

Sweetie spunea...

Anonim poti sa detaliezi? Eu nu stiu cum este la Cluj pentru ca nu am fost niciodata, dar iti pot spune ca la Baile Felix, la Spitalul de Recuperare se face treaba .. si nu orice treaba ci una foarte buna :) ... si repet iar si iar ca probabil este cel mai bun spital de recuperare din tara :)

Anonim spunea...

La Baile Felix se face tratament,doar daca dai buful(doar ptr. cei care merg pe internare),ptr cei care merg pe bilet nu cunosc,daca tu sweetie,ai avut o atentie ,sa zic mai deosebita,e felul tau de a fi,de a atrage oamnei,felul cum arati.in rest e varza acolo pe internare fara sa dai buuuffff.

Sweetie spunea...

Nu stiu tu ce experiente ai avut, dar nu numai eu sunt multumita de Baile Felix ci majoritatea celor care au trecut pe acolo si au dorit sa faca recuperare, nu doar sa`si faca prezenta :) Nu stiu ce legatura are felul cum arat , cu faptul ca se face recuperare medicala foarte buna acolo :)

Anonim spunea...

buna.as vrea sa stiu daca la baile felix primesc persoane de alta cetatenie pentru ca sotul meu nu este roman si nu are asigurare la noi in tara,cat ar trebui sa platesc?

Sweetie spunea...

Buna
Da, am intalnit si cetateti straini, dar care faceau tratament ambulator :) . Erau cazati la unul dintre hotelurile din Felix, sau la o pensiune si faceau tratament ambulator.
Costul depinde de numarul de proceduri scrise de medicul curant. Fiecare procedura in parte are un anumit pret. Pt mai multe informatii sunati la spital :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro