Kenguru de la Rehab

luni, 28 iunie 2010

- Kenguru -


Una dintre probleme cele mai mari cu care se confrunta persoanele cu anumite forme de handicap locomotor este cea a transportului. Intr-adevar, exista anumite vehicule adaptate in mod special pentru ei, dar acestea nu sunt decat vehicule normale, ale caror comenzi au fost modificate, ceea ce le fac destul de incomode de condus. Dar iata ca vecinii nostrii unguri de la compania Rehab au inventat o masina proiectata special pentru persoanele care se deplaseaza in scaune cu rotile, autovehiculul numit Kenguru.
Kenguru este un micut automobil electric care nu mai are scaune propriu zise, ci numai un spatiu gol in care poate fi urcat un scaun cu rotile. Utilizatorul intra in automobil prin partea din spate, care nu este altceva decat o usa de mari dimensiuni, si apoi fixeaza scaunul cu rotile in niste suporturi de pe podea special proiectate. Controlul automobilului este extrem de facil, el realizandu-se prin intermediul unui joystick pozitionat central.
Fiind alimentat de baterii, Kenguru este un automobil ecologic, dar acest lucru ii afecteaza in mod evident capacitatile. Astfel, masina are o autonomie de 60 de kilometri, putand atinge o viteza maxima de 40 de km/h. Costa in jur de 12.500 de dolari, dar poate fi obtinut gratuit de catre persoanele cu handicapuri severe, prin intermediul serviciilor de protectie sociala.


Mai multe informatii gasiti aici

2 comentarii:

Anonim spunea...

Este intradevar o realizare extrem de interesanta si de utila totodata, mai putin pretul, care mi se pare exagerat, motiv ptr .care multi obtionari , se vor multumi doar cu visul.

Sweetie spunea...

Da, la pretul acesta iti iei masina si o adaptezi ..si iesi mai bine :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro