Caritas Romania

vineri, 18 iunie 2010


Confederatia Caritas Romania

Str. Washington 38

Sector 1 Bucuresti

Romania 011976

Tel: 021/230.40.10

021/231.29.00



Confederatia Caritas Romania este o organizatie nonguvernamentala ce a luat naştere ca urmare a necesităţii organizatiilor Caritas din tara de a avea o reprezentare la nivel naţional si internaţional.

Misiunea Confederaţiei Caritas România este aceea de a transpune în practică doctrina socială a Bisericii Catolice fiind activă în acţiuni de justiţie socială complexă, programe socio-medicale, programe în sprijinul persoanelorpersoanelor defavorizate, sprijin în cazul dezastrelor naturale, cooperare internaţională, fără a face discriminări de orice tip.

Viziunea Confederaţiei Caritas România se inspiră din viziunea Caritas Internationalis fiind axată pe crearea unei civilizaţii a iubirii şi a solidarităţii în România.

Confederaţia Caritas România participă activ la dezvoltarea societăţii civile româneşti şi împreună cu membrii săi se implică dinamic în combaterea sărăciei, inegalităţii şi injustiţiei care se opun dezvoltării unei societăţi stabile şi durabile în România.

Scopurile Confederaţiei Caritas România se orientează pe realizarea unei coeziuni de acţiune în activităţile organizaţiilor Caritas din ţara noastră şi pe promovarea unui sistem bazat pe calitate – profesionalism – eficienţă – etică în toate domeniile de activitate caritativă ale Confederaţiei Caritas România.

Confederaţia Caritas România este un instrument continuu de lobby intern şi internaţional, fiind organismul reprezentativ al membrilor săi. Este deschisă cooperării cu alte organizaţii indiferent de naţionalitate sau apartenenţă religioasă sau politică.


Membri

Caritas Arhidiecezan Alba Iulia

Asociatia Caritas Bucuresti

Centrul Diecezan Caritas Iasi

Caritas Catolica Oradea

Federatia Caritas a Diecezei Timisoara

Organizatia Caritas Satu Mare

Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj

Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj

Asociatia Diecezana Caritas Greco-Catolic Maramures

Asociatia Caritas Eparhial Oradea

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro