Bruxelles-Stagiu

sâmbătă, 19 iunie 2010

Stagii de practica la Parlamentul European pentru persoane cu dizabilitati


De ce acest program?

Parlamentul European promoveaza egalitatea sanselor si incurajeaza candidaturile, pentru toate programele sale de stagii, din partea femeilor si barbatilor cu handicap. Principalul obiectiv al acestui program este de a propune unui anumit numar de persoane cu handicap o experienta profesionala semnificativa si ocazia de a se familiariza cu activitatile Parlamentului European.


Ce ofera programul?

Parlamentul European ofera stagii remunerate persoanelor cu handicap, ca o masura de discriminare pozitiva menita sa faciliteze integrarea profesionala a persoanelor cu handicap.


Cui se adreseaza programul?

Aceste stagii sunt accesibile atat persoanelor care detin o diploma universitara sau o diploma echivalenta, cat si persoanelor cu studii medii. (prin urmare, articolul 18 din Normele interne privind stagiile si vizitele de studiu la Secretariatul General al Parlamentului European cu privire la calificarile universitare necesare pentru acordarea unui stagiu remunerat nu se aplica acestui program).


Care este durata stagiului?

Durata stagiilor remunerate este de cinci luni si nu poate fi prelungita. Va rugam sa retineti ca stagiile nu le ofera stagiarilor dreptul de a beneficia de un post in cadrul Parlamentului European. Functionarii sunt recrutati pe baza unui concurs organizat de EPSO.

Datele de incepere a stagiilor si perioadele de inscriere
Inceperea stagiului Perioada de inscriere
1 martie 15 august - 15 octombrie (miezul noptii)
1 octombrie 15 martie - 15 mai (miezul noptii)


Care sunt conditiile de eligibilitate?

Candidatii la acest program de stagii remunerate trebuie:

- sa fie cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene sau ai unei tari candidate;

- sa aiba peste 18 ani la data inceperii stagiului;

- sa cunoasca in mod aprofundat una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene si sa cunoasca bine o alta limba dintre acestea;

- sa nu fi beneficiat de un stagiu remunerat sau sa nu fi exercitat o activitate remunerata pentru o perioada de peste patru saptamani consecutive in cadrul unei institutii europene sau pe langa un deputat sau grup politic din Parlamentul European;

- sa poata atesta existenta unui handicap (certificat medical sau certificatul de incadrare in grad de handicap emis de autoritatea nationala).


In cazul in care sunteti selectat, vi se vor solicita urmatoarele documente justificative:

- un formular de candidatura, semnat in mod corespunzator (imprimati formularul de candidatura inainte de a-l valida);

- un formular de descriere a handicapului si o declaratie privind nevoile specifice, semnate si datate in mod corespunzator

- o copie a pasaportului sau a cartii de identitate;

- o copie a ultimei diplome de studii sau a diplomei/diplomelor universitare, dupa caz;

- o recomandare semnata, de la un profesor universitar, de la un profesor in cadrul unei alte institutii de invatamant sau din partea unei persoane care exercita o profesie relevanta si este in masura sa evalueze in mod obiectiv competentele dumneavoastra;

- un document care sa ateste handicapul dumneavoastra, recunoscut intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-o tara candidata.


Care sunt conditiile stagiului?

Candidatii admisi la un stagiu in cadrul acestui program primesc o bursa in valoare de 1 119,37 euro, in cazul in care stagiul se desfasoara in Bruxelles sau Luxemburg. Aceasta suma este adaptata pentru Birourile de informare din statele membre, in functie de indicele costului vietii.
Rambursarea costurilor suplimentare. Costurile suplimentare legate in mod direct de handicap pot fi rambursate in limita a maximum 50% din valoarea bursei lunare, pe baza prezentarii documentelor justificative necesare.
De asemenea, stagiarii beneficiaza de rambursarea cheltuielilor de calatorie si de asigurare obligatorie de sanatate si in caz de accident.


Cum ma inscriu?

Pentru a te inscrie trebuie sa completezi un formular online, pe site-ul Parlamentului European. Inainte de a incepe insa, citeste cu atentie informatiile suplimentare publicate pe site-ul programului. In cazul in care doresti sa obtii formularul de candidatura in alt format, va rugam sa contactati Biroul pentru stagii, specificand natura formatului (de exemplu, caractere mari sau Braille).


Parlamentul European
Biroul pentru stagii

http://www.europarl.europa.eu/traineeships/traineeship_programme_disability_ro.htm
stages@europarl.europa.eu

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro