Acupunctura

sâmbătă, 7 august 2010

Acupunctura



Acupunctura este o metoda de tratament cu o vechime de peste 5.000 de ani. Nascuta si dezvoltata in China, metoda a cunoscut o raspandire uluitoare in toata lumea abia in ultimele decenii, in urma vizitei efectuate de presedintele Nixon in anii 70 in China.Acolo, presedintele Americii a suferit o criza de apendicita si a trebuit operat neintarziat, medicii chinezi asigurandu-i o anestezie excelenta folosind numai puncte de acupunctura.


Nu exista secrete in medicina traditionala pentru tratarea bolilor daca medicul detine cunostintele necesare pentru a depista afectiunile bolnavului si a le trata prin combinarea terapiilor pe care le practica.

Acupunctura este o stiinta complexa, orice centru energetic se activeaza printr-o anumita adancime, profunzime si unghi de introducere a acului de acupunctura. Activarea centrului respectiv va revigora o anumita parte dintr-un organ al corpului. Revigorand energia care inconjoara fiecare particula a corpului uman, se creaza un context favorabil pentru tratamentele fitoterapeutice. 
Plantele medicinale, aceste antibiotice ale naturii si tezaur de sanatate, permit tratarea oricarei afectiuni daca medicul cunoaste actiunea lor in profunzime si modul in care trebuie combinate pentru a trata afectiunile prezente in organismul pacientului.

Actiunea acupuncturii si proprietatile curative ale plantelor permit administrarea unor tratamente de regenerare medulara pacientilor suferinzi de leziuni medulare partiale. In contextul unei distrugeri totale a segmentului medular se aplica proceduri de revitalizare si tonifiere a sistemului osteo-articular si neuro-muscular, de revitalizare a tesuturilor si organelor, astfel asigurandu-se o mai buna functionare a organismului ca ansamblu pentru a spori calitatea vietii si a asigura o ameliorare a simptomelor specifice (atrofie musculara, anchilozare si deformare articulara, escare, etc.). 
Tratament

Acupunctura consta in inteparea anumitor puncte situate la nivelul pielii, puncte ce se afla de-a lungul unor meridiane energetice care formeaza o retea complexa.
In momentul inteparii unui punct de acupunctura pleaca o informaţie spre creier, iar acesta, la randul lui, transmite informatia organului afectat (procedeul se numeste feed-back energetic). De asemenea, punctele de acupunctura mai pot fi stimulate si cu caldura, laser, magnet, curent electric de intensitate slaba (electropunctura), presiune mecanica (presopunctura).
Corpul uman are 12 meridiane energetice principale, cate un meridian pentru fiecare organ, pentru fiecare viscer  si alte doua meridiane care raspund de anumite functii ale organismului si o multitudine de meridiane secundare.

4 comentarii:

vasy spunea...

Eni,promoveaza si apipunctura,intepaturi cu albine,astea sunt necesare ptr ca sa-i dea omului(aflat in suferinta...si nu numai) ,putere,pofta de mancare,sa-i puna sangele in circulatie (ca in cazul nostru),nici un ac nu-i poate cauza forta cind el este deaja slabit,eu am facut pe pielea mea si nu a mers,cu albine,e dureros cine simte,dar e benefic....

vasy spunea...

reclamatii....0743338242

Sweetie spunea...

Descrie te rog, mai in detaliu, cu ce ajuta apipunctura pacientii cu TVM. Eu am cautat pe net apipunctura dar nu prea am gasit nimic referitor la beneficiul apipuncturii in traumatismele vertebro-medulare. Este folosit in multe alte boli (ex. reumatism) dar referitor la TVM nimic. Singurul lucru asociat este citez "diminuarea spasmelor si a extenuarii pacientilor care sufera de scleroza in placi si conduce la cresterea gradului de stabilitate al pacientului" .. In rest n`am gasit absolut nimic

vasy spunea...

Eni,nu stiu daca gasesti ceva pe net,dar eu am facut,multe sedinte,imi stimula centri nervosi cu intepatura de albina,si are efect,dar daca simti,dor intepaturile....mi-a dat putere in corp,in brate,deabia ma ridicam la spalier sau cind faceam un trabsfer...mi-a pus sangele in miscare,la mine circulatia era fff proasta...pofta de mincare..nu puteam manca sau cind mancam parca nu asimilam nimic.....am facut si acupunctura,dar degeaba nici un efect,dupa o sedinta,parca numai putea sa ma misc,ma seca de toata energia...cel putin cind esti proaspat accidentat :) nu e bine sa faci acupubctura,parerea mea. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro