Sportivi de exceptie

joi, 1 iulie 2010

Carol Eduard Novak


Destul de putina lume a auzit de acest ciclist de exceptie al Romaniei, Il cheama Carol Eduard Novak. Are 32 de ani si este vicecampion olimpic la ciclism, vicecampion mondial in 2007 si de multe ori campion european.. Desi la noi persoanele cu dizabilitati continua sa aiba “handicap” si sa stea departe de lumina reflectoarelor si, mai ales, de ochiul (si gura) lumii, cateva si-au infrant teama si au indraznit sa se arunce cu capul inainte pentru a-si urma visele. Eduard Carol Novak este unul dintre invingatori.

Un necunoscut pentru ca o presa ce se numeste sportiva, a uitat ce inseamna alte sporturi decat fotbal. O presa care, daca nu ai sanii cat mai mari si decoltati pe ecran, nu poti vinde o stire. O presa sportiva care preia orice jeg verbal si-l pune pe prima pagina. O presa sportiva care nu gaseste nici macar un colt de ziar sau de jurnal pentru oameni precum Carol Eduard Novak. Oameni care, nestiuti de nimeni lupta si sufera in diverse competitii departe de camerele de luat vederi si de mintile inguste ale celor din asa-numita presa sportiva.

Carol Eduard Novak e un exemplu de sportivitate, de tenacitate si de modestie. Tot respectul !!!!

Mai multe informatii gasiti aici


Vasile Stoica



Vasile Stoica, lugojeanul care a demonstrat lumii întregi că orice persoană cu dizabilităţi îşi poate depăşi limitele, se pregăteşte pentru o nouă expediţie: 12.000 de kilometri în 90 de zile, de la Los Angeles până la Santiago de Chile. Vasile Stoica – primul român care s-a aventurat prin lume într-un scaun cu rotile acţionat manual – s-a născut cu un handicap locomotor şi a crescut mai mult prin spitale şi prin centre de ocrotire, însă acest lucru nu a făcut altceva decât să-i cultive o voinţă de fier şi o dorinţă de a fi, chiar din cărucior, un învingător. A început să practice sportul în anul 1992, când, în urma unei vizite în Franţa, a văzut că şi persoanele cu handicap locomotor pot duce „o viaţă de sportiv”, iar în 1993, ca semn de recunoştinţă că francezii l-au învăţat să preţuiască viaţa într-un mod deosebit, a efectuat o călătorie solitară, în cărucior, până la Paris, străbătând 3.400 de kilometri în 40 de zile. Aventurile lui Vasile nu s-au oprit însă aici. A efectuat Turul Europei în cărucior (în 1995), apoi Turul lumii (1998-1999), iar în octombrie 2001 a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a parcurs în căruciorul cu rotile 132 de kilometri în 24 de ore. După doi ani, în 2003, a străbătut 3.800 de kilometri, în 66 de zile, pe celebra „Route 66” care uneşte Los Angeles de Chicago, iar în 2006 a parcurs 7.375 de kilometri, de la Bucureşti până la la Cabo Finisterre – cel mai vestic punct al Spaniei, adică la Capătul Lumii, iar apoi până la Dusseldorf, în Germania. În anul 2008 a pornit într-o nouă călătorie, de 12.000 de kilometri, cu intenţia de a ajunge până la Beijing, în China, însă din cauza unei accidentări a fost nevoit să-şi întrerupă turneul în Rusia, la Volgograd (fostul Stalingrad), după 3.400 de kilometri parcurşi.

Informatii despre viata lui gasiti aici

Alina Putanu


Alina Puţanu este triplă campioană naţională şi ocupă locul patru pe Europa la power-lifting
Din cauza unei erori medicale produse la naştere, Alina Puţanu (21 de ani) a fost condamnată să trăiască într-un cărucior. Cu toate acestea, a luptat cu boala în fiecare zi. Nu a clacat, chiar dacă mulţi se aşteptau să o facă. „Medicii nu i-au spus mamei că va avea gemeni, iar la naştere au apărut complicaţii. Eu m-am născut prima, iar sora mea la o diferenţă de 35 de minute. Ea este perfect sănătoasă, însă eu nu-mi pot folosi picioarele. S-a spus că nu am avut suficient loc să mă dezvolt, deşi am fost în placente diferite”, povesteşte tânăra sportivă. La patru ani medicii i-au operat piciorul stâng. Deşi, iniţial, operaţia părea că a reuşit, la scurt timp boala a recidivat. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic.
O lecţie de viaţă!
Alina a dovedit că sportul poate fi practicat şi de persoanele care au avut mai puţin noroc în viaţă. În urmă cu şase ani s-a înscris la Asociaţia Sporting Club din Galaţi, locul unde a descoperit pasiunea pentru power-lifting. De atunci nu a lipsit la nicio competiţie sportivă destinată persoanelor cu dizabilităţi, devenind în scurt timp triplă campioană naţională. În prezent, munceşte din greu pentru a-şi îndeplini visul, acela de a concura la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. La antrenamente o ajută campionul olimpic la haltere Aurel Berbec. „Am început în urmă cu trei ani la campionatul mondial din Grecia.
Anul acesta am fost dublă campioană la categoria 60 de kilograme. Sper să pot ajunge şi la campionatele de la Londra, din 2012”, spune interlocutoarea noastră.
Când nu face sport, Alina ne-a mărturisit că iubeşte să scrie. „Obişnuiesc să aştern pe hârtie visele mele. Ce mi-aş fi dorit să devin, dacă aş fi fost sănătoasă”.
Campionii power-liftingului gălăţean
Power-liftingul este un sport de forţă, care presupune ridicarea halterelor din poziţia culcat. Printre campionii gălăţeni (în scaun cu rotile) la power-lifting se numără campionul Aurel Berbec (deţine mai multe titluri naţionale, trei participări la jocurile olimpice) şi Corina Custură, multiplă campioană naţională
.

1 comentarii:

Cristian spunea...

Tot respectul pentru ei!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

 
 
 

•Persoane interesate•

toateBlogurile.ro